Lounas – Espoo, Matinkylä

Frejan lounasbuffet

Lounasmenumme tarjoilee sesongin mukaan vaihtuvan salaattipöydän, keiton sekä tasokkaan, lämpimän pääruokabuffetin.

Tarjolla on aina lämpimänä vaihtoehtona liha- tai kalaruoka sekä kasvis- tai vegaaninen ruoka sekä lisuke. Vegaaninen vaihtoehto on aina saatavilla pyydettäessä keittiöstä. Keitot vaihtelevat liemikeitoista sosekeittoihin, ja alkusalaattipöytä vaihtuu sesonkien makujen mukaan.

Lounas on tarjolla arkisin klo 11-14.

  • Lämmin lounas, päivän keitto, salaattipöytä sekä kahvi / tee 14,50 €
  • Päivän keitto, salaattipöytä sekä kahvi / tee 12 €
  • Jälkiruoka lounaan yhteydessä 5 €
 
 

Kausittain vaihtuva salaattipöytä

Vihersalaattia ja tuoreita kasviksia / V,G
Myskikurpitsaa, haricotpapua ja grillattua maissia / V,G
Punakaalia, vaaleaa seesamia ja omenaa / V,G
Chilimarinoituja kurkkuja / V,G
Kvinoaa, murustettua fetajuustoa ja granaattiomenaa / L,G
Paahdettua bataattia, ananasta ja paahdettua paprikaa / V,G
Vihreitä linssejä, kukkakaalia ja tilliä / V,G
Hummusta / V,G ja yrttijogurttia / L,G
Helmicouscous taboulehia / V

Leipää ja levitteitä

Päivittäin vaihtuva keitto ja pääruokapöytä

Maanantai 1.4.

Lounas suljettu

Tiistai 2.4.

Creme Ninon tuorehernekeitto / L, G
Kermaiset pippuriperunat / L, G
Pannupihvejä ja rakuunasipulikastiketta / L, G
Savutofua ja rakuunasipulikastiketta / V, G

Keskiviikko 3.4.

Mausteinen tomaatti-linssikeitto / V, G
Yrttiriisiä / V, G
Parmesan-kanaa / L, G
Hapanimelä Quorn-pataa / V, G

Torstai 4.4.

Vaniljainen kukkakaalikeitto / L, G
Tilli-perunaa / V, G
Kalapihvit ja fenkoli-rapukastiketta / L, G
Tempeä, punajuurta ja vuohenjuustoa / L, G, sis. pähkinää

Perjantai 5.4.

Fermentoidulla chilillä maustettu “minestrone” / V, G
Yrttinen Bulgur / V
Uppopaistettua nacho-kanaa ja limemajoneesia / M, G
“Korean Style” Oumph -paistos / V, G

Viikon jälkiruoka 5 €

”French toast’’ ja talon artesaanijäätelöä / L, G

Päivittäin vaihtuva keitto ja pääruokapöytä

Maanantai 8.4.

Maa-artisokkakeittoa / L, G
Perunamuusia / L, G
Lihapullia ja sienikastiketta / L, G
Porkkanaröstejä ja rakuunakastiketta / L, G

Tiistai 9.4.

Sipulikeittoa / M, G
Peruna-kasvispaistosta / V, G
Paahdettua porsaan ulkofileetä ja pippurikermakastiketta / L, G
Kaalia ja nyhtöhernettä valkosipulivoissa / L, G

Keskiviikko 10.4.

“Arrabiata” mausteinen tomaattikeitto / M, G
Riisiä / V, G
Jerk maustettua kanan paistileikettä ja mango-currymajoneesia / M, G
Jerk maustettua tofua / V, G ja mango-currymajoneesia / M, G

Torstai 11.4.

Rakuunalla maustettua porkkanakeittoa / L, G
Patatas Bravas / V, G ja aiolia / M, G
Ylikypsää naudan BBQ maustettua chuckrollia / L, G
BBQ maustettua paahdettua seitania ja kasviksia / V

Perjantai 12.4.

Ras El Hanout -maustettua papukeittoa / V, G
Riisiä / V, G
Kebabia ja tomaattikastiketta / M, G Jogurttikastiketta / L, G
Seitania ja tomaattikastiketta / V Jogurttikastiketta / L, G
Valkosipulilla maustettuja pitaleipä-krutonkeja M

Viikon jälkiruoka 5 €

Vaniljajäätelöä, marjakimaraa ja paahdettua valkosuklaata / L, G

Päivittäin vaihtuva keitto ja pääruokapöytä

Maanantai 15.4.

Tomaatti-mascarponekeittoa / L, G
Pastaa / L, (G)
Kermainen savulohikastike / L, G
Uunifeta-tomaattikastiketta / L, G

Tiistai 16.4.

Koskenlaskija-juustokeittoa / L, G
Paahdettua perunaa ja lehtikaalia / V, G
Nduja-makkaralla maustettua lihapataa / M, G
Paprikainen linssijuurespata ja smetanaa / L, G

Keskiviikko 17.4.

Punajuurikeittoa ja aurajuustomurua / L, G
Tilliperunamuhennosta / L, G
Tempurapaneroitua turskaa ja sitrusmajoneesia L
Fetajuusto-kasvispihvejä ja sitrusmajoneesia L

Torstai 18.4.

Ras El Hanout -maustettua palsternakkakeittoa / L, G
Mausteista paahdettua bataattia / V, G
BBQ-porsaankylkeä / L, G
BBQ-nyhtökauraa ja artisokkaa / M

Perjantai 19.4.

Sienikeittoa / L, G
Ranskalaisia perunoita / L, G
Naudanlihahampurilaisia / L, (G)
Kasvishampurilaisia / L, (G)

Viikon jälkiruoka 5 €

Kuumaa suolakinuskia, jäisiä
marjoja ja crumblea / L

Päivittäin vaihtuva keitto ja pääruokapöytä

Maanantai 22.4.

Sellerikeitto / L, G
Valkosipuli-kermaperunat / L, G
Lindströminpihvit ja karamellisoitua timjamisipulia / L
Punajuuripihvit ja karamellisoitua timjamisipulia / L

Tiistai 23.4.

Kurpitsa-kookoskeitto / V, G
Yrttinen couscous / V
Paahdettua sweet chili kanaa / M, G Minttujogurttia / L
Vegekoftat / V, G Minttujogurttia / L

Keskiviikko 24.4.

Currylla maustettu kukkakaalikeitto / L, G
Keitettyä perunaa / V, G
Oliiviöljyssä haudutettua kirjolohta / M, G Tillipestoa / L, G
Oliiviöljyssä paahdettua savutofua / V, G Tillipestoa / L, G

Torstai 25.4.

Paahdettu valkosipulikeitto / L, G
Pastaa / V
Liharagu / M, G, Pestoa / L
Kasvisragu / V, G, Pestoa / L

Perjantai 26.4.

Kermainen linssikeitto / L, G
Limellä ja korianterilla maustettua riisiä / V, G
Chili con carnea / M, G, Avocadokreemiä / L, G
Chili sin carnea / V, G, Avocadokreemiä / L, G

Viikon jälkiruoka 5 €

Karamellipaahdettua banaania ja artesaanijäätelöä / L, G

M = maidoton / L = laktoositon / VL = vähälaktoosinen / G = gluteeniton / V = vegaaninen

Lisätietoa ruoista ja ruokien allergeeneistä saat ravintolan henkilökunnalta.

Lounasbuffet, Ravintola Freja
Frejan lounasbuffetin lohiannos
Frejan lounasbuffetin lämmin ruoka