Lounas – Espoo, Matinkylä

Lounasmenumme tarjoilee sesongin mukaan vaihtuvan salaattipöydän, keiton sekä tasokkaan, lämpimän pääruokabuffetin.

Tarjolla on aina lämpimänä vaihtoehtona liha- tai kalaruoka sekä kasvis- tai vegaaninen ruoka sekä lisuke. Vegaaninen vaihtoehto on aina saatavilla pyydettäessä keittiöstä. Keitot vaihtelevat liemikeitoista sosekeittoihin, ja alkusalaattipöytä vaihtuu sesonkien makujen mukaan.

Lounas on tarjolla arkisin klo 11-14.

  • Lämmin lounas, päivän keitto, salaattipöytä sekä kahvi / tee 14,50 €
  • Päivän keitto, salaattipöytä sekä kahvi / tee 12 €
  • Jälkiruoka lounaan yhteydessä 5 €
  • Lapset 4-12v. puoleen hintaan, alle 4v. veloituksetta
 

Kausittain vaihtuva salaattipöytä

Vihersalaattia ja tuoreita kasviksia / V,G
Myskikurpitsaa, haricotpapua ja grillattua maissia / V,G
Punakaalia, vaaleaa seesamia ja omenaa / V,G
Chilimarinoituja kurkkuja / V,G
Kvinoaa, murustettua fetajuustoa ja granaattiomenaa / L,G
Paahdettua bataattia, ananasta ja paahdettua paprikaa / V,G
Vihreitä linssejä, kukkakaalia ja tilliä / V,G
Hummusta / V,G ja yrttijogurttia / L,G
Helmicouscous taboulehia / V

Leipää ja levitteitä

Päivittäin vaihtuva keitto ja pääruokapöytä

Maanantai 7.10.

Creme Ninon tuorehernekeitto / L, G
Kermaiset pippuriperunat / L, G
Pannupihvejä ja rakuunasipulikastiketta / L, G
Savutofua ja rakuunasipulikastiketta / V, G

Tiistai 8.10.

Mausteinen tomaatti-linssikeitto / V, G
Yrttiriisiä / V, G
Lihapyöryköitä ja mausteista fenkoli-tomaattikastiketta / L, G
Hapanimelä Quorn-pataa / V, G

Keskiviikko 9.10.

Kukkakaalikeitto / L, G
Perunamuhennosta / L, G
Parmesan-kanaa / L, G
Punajuuri-tempehpaistosta ja vuohenjuustoa / L, G (sis,pähkinää)

Torstai 10.10.

Fermentoidulla chilillä maustettu “minestrone” / V, G
Yrttinen Bulgur / V
Gochujang kanaa ja limemajoneesia / M, G
“Korean Style” Oumph -paistos / V, G

Perjantai 11.10.

Kardemummainen bataattikeitto / L, G
Riisiä / V, G
Crispy Korean Pork / L
Teriyaki-tofua / V, G

Viikon jälkiruoka 5 €

”French toast’’ ja talon artesaanijäätelöä / L, G

Päivittäin vaihtuva keitto ja pääruokapöytä

Maanantai 14.10.

Maa-artisokkakeittoa / L, G
Perunamuusia / L, G
Lihapullia sienikastikkeessa / L, G
Porkkanaröstejä ja rakuunakastiketta / L, G

Tiistai 15.10.

Sipulikeittoa / M, G
Peruna-kasvispaistosta / V, G
Paahdettua porsaan ulkofileetä ja pippurikermakastiketta / L, G
Kaalia ja nyhtöhernettä valkosipulivoissa / L, G

Keskiviikko 16.10.

“Arrabiata” mausteinen tomaattikeitto / M, G
Riisiä / V, G
Jerk maustettua kanan paistileikettä ja mango-currymajoneesia / M, G
Jerk maustettua tofua / V, G ja mango-currymajoneesia / M, G

Torstai 17.10.

Rakuunalla maustettua porkkanakeittoa / L, G
Patatas Bravas / V, G ja aiolia / M, G
Ylikypsää naudan BBQ maustettua chuckrollia / L, G
BBQ maustettua paahdettua seitania ja kasviksia / V

Perjantai 18.10.

Ras El Hanout -maustettua papukeittoa / V, G
Riisiä / V, G
Kebabia ja tomaattikastiketta / M, G Jogurttikastiketta / L, G
Seitania ja tomaattikastiketta / V Jogurttikastiketta / L, G
Valkosipulilla maustettuja pitaleipä-krutonkeja M

Viikon jälkiruoka 5 €

Vaniljajäätelöä, marjakimaraa ja paahdettua valkosuklaata / L, G

Päivittäin vaihtuva keitto ja pääruokapöytä

Maanantai 21.10.

Tomaatti-mascarponekeittoa / L, G
Peruna-gnoccheja / L, (G)
Kermainen kanakastike / L, G
Uunifeta-tomaattikastiketta / L, G

Tiistai 22.10.

Juustokeittoa / L, G
Paahdettua perunaa / V, G
Nduja-makkaralla maustettua lihapataa / M, G
Paprikainen linssijuurespata / V, G ja smetanaa / L, G

Keskiviikko 23.10.

Herne-pinaattikeittoa / L, G
Tilliperunamuhennosta / L, G
Tempura-turskaa / L ja Tartar-kastiketta / L, G
Paneroitua Quornia ja Tartar-kastiketta / L, G

Torstai 24.10.

Ras el hanout -maustettua kasviskeittoa / L, G
Mausteista paahdettua bataattia / V, G
BBQ-paahdettua porsaan ulkofileetä / L, G
BBQ-Oumphia ja artisokkaa / M, G

Perjantai 25.10.

Rosmariini-porkkanakeitto / L, G
Riisiä / V, G
Kana-kookoscurrya / M, G
Kasvis-kookoscurrya / V, G

Viikon jälkiruoka 5 €

Kuumaa suolakinuskia, jäisiä
marjoja ja crumblea / L

Päivittäin vaihtuva keitto ja pääruokapöytä

Maanantai 30.9.

Herne-pinaattikeitto / L, G
Valkosipuli-kermaperunat / L, G
Lindströminpihvit ja karamellisoitua timjamisipulia / L
Punajuuripihvit ja karamellisoitua timjamisipulia / L

Tiistai 1.10.

Kurpitsa-kookoskeitto / V, G
Yrttinen couscous / V
Paahdettua valkosipuli-chili kanaa / M, G Minttujogurttia / L
Vegekoftat / V, G Minttujogurttia / L

Keskiviikko 2.10.

Currylla maustettu kukkakaalikeitto / L, G
Savulohipastaa / L Tillipestoa / L, G
Tofu-tomaattipastaa / V Tillipestoa / L, G

Torstai 3.10.

Kermainen linssikeitto / L, G
Perunaa / V
Naudanliharagu / M, G Parmesaania / L, G
Linssi-kasvisragu / V, G Parmesaania / L, G

Perjantai 4.10.

Paahdettu valkosipulikeitto / L, G
Maustettua riisiä / V, G
Chili con carne / M, G Avokaadokreemiä / L, G
Chili sin carne / V, G Avokaadokreemiä / L, G

Viikon jälkiruoka 5 €

Karamellisoitua banaania ja jäätelöä / L, G

M = maidoton / L = laktoositon / VL = vähälaktoosinen / G = gluteeniton / V = vegaaninen

Lisätietoa ruoista ja ruokien allergeeneistä saat ravintolan henkilökunnalta.

Lounasbuffet, Ravintola Freja
Frejan lounasbuffetin lohiannos
Frejan lounasbuffetin lämmin ruoka